A tészta főzővize többnyire a mosogatóban végzi. Óriási hiba, mert rengeteg mindenre felhasználhatod!

1. Öntözd vele a virágaidat: ez a víz rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, így a növényeid hálásak lesznek érte. A legjobb, ha akkor locsolsz vele, ha még langyos a víz.

2. Használd bármilyen szósz vagy pesto hígítására: Egyszerű és praktikus módszer!

3. Áztass hüvelyeseket: a bab és a lencse is meghálálja, ha a tészta enyhén sós főzővizében áztatod főzés előtt. Sokkal ízletesebb lesz tőle!

4. Lábvíz: ha fáj, bedagadt a bokád, nyugodtan áztasd a makaróni kellemesen melegre hűlt főzővizében, ami (ugyebár) rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, és így szépen leviszi a duzzanatot!

5. Hajmosáshoz: a sós, keményítős víz tökéletes a haj regenerálására. ha sérült vagy száraz a hajad, először öblítsd át alaposan a tészta főzővizével, és csak utána mosd meg samponnal. meglásd, gyönyörű és puha lesz!

6. Zöldség párolásához: Sokkal jobbá teszi a párolt zöldségeket.

7. Levesalapnak: Bármilyen levest feldob!

Add tovább, hogy más is tudjon róla! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Táplálkozástörténelem - Ételek régen és ma