Nemrég kaptam egy nagyon egyszerű, mechanikus „grillsütőt”. Egy egyszerű vaslapról van szó, amelyet ráteszünk a gázrózsára, és máris süthetjük rajta a padlizsánt és a paprikát a téli padlizsánkrémhez. Gyorsabban megsül, mint a sütőben, és kissé füstös ízt kap, ami kifejezetten jót tesz a krémnek.

Hozzávalók:
4 nagy padlizsán,
6 kápia paprika,
1 dl olívaolaj,
2 ek citromlé,
½ kk asafoetida,
½ kk frissen őrölt feketebors,
1 nagy paradicsom,

A vaslapot a gázrózsára helyeztem, amikor felforrósodott, ráraktam a padlizsánokat. Időnként megfordítottam őket, és kb. 15-20 perc alatt puhára sütöttem. Akkor jó, ha a héja már feketés, a belseje pedig puha. Ha megvan, a padlizsánokat hideg víz alá tesszük, ettől nagyon könnyű lehámozni a héját. Kissé átmossuk, és kicsavarjuk, mint egy szivacsot. Ugyanígy megsütjük a paprikákat is, majd meghámozzuk és kiszedjük a magos közepét. A padlizsánhúst villával széttörtem, majd habverővel kikevertem. A paprikát apróra vágtam (nincsen turmixom, de lehet az egészet turmixolni is), és a padlizsán közé kevertem.

Egy lábosba öntöttem egy kevés olajat, és alacsony lángon megpirítottam benne az asafoetidát. Ezután beleöntöttem a padlizsán-paprika keveréket, hozzáadtam az őrölt borsot, a citromlevet és megsóztam. Belereszeltem a paradicsomot, majd összeforraltam, beletettem a maradék olajat is, jól összekevertem, és elzártam a lángot. A kész padlizsánkrémet beletöltöttem az előkészített üvegekbe, és 10 percre fejtetőre állítottam őket. A végén az egészet szárazdunsztba tettem.

Hemangi / www.vegavarazs.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ismerkedjünk meg a spárgával