Hozzávalók:
3 ek olaj
1 közepes padlizsán
4 paprika
1/3 kk asafoetida (vagy hagyma)
½ kk őrölt pirospaprika
egy csipet őrölt feketebors
4 paradicsom só

Használjuk ki a nyár végét, amikor ízes-friss zöldségekkel van tele a kert és a piac. Lehet, hogy télen is kapunk paprikát és paradicsomot, de az íze garantáltan nem olyan, mint most. A lecsó ízletes és könnyű ebéd, percek alatt elkészül. Bátran variáljuk más zöldségekkel, például padlizsánnal.

Először előkészítjük a zöldségeket. A padlizsánnak levágjuk a két végét, majd hosszában négyfelé vágjuk. Ezután vékonyan felszeleteljük. A paprikát a szokásos módon összevágjuk, a paradicsomot lereszeljük. Azt javaslom, olyan edényt válasszunk a főzéshez, amiben jól meg tudjuk pirítani a padlizsánt. Mondjuk egy öntöttvas edényt vagy egy jó serpenyőt. A padlizsánnak ugyanis akkor a legjobb az íze, ha sötétbarnára pirul. Ellenkező esetben nyákos, halízű, van, akinél hányingert is okoz. Tehát az edényben felmelegítjük az olajat, beletesszük a felszeletelt padlizsánt és addig pirítjuk, míg sötét színű nem lesz. Előtte kicsivel hozzáadjuk a paprikát, hadd piruljon az is. Ha megvan, megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, és ráöntjük a paradicsomot. Sózzuk, és kissé besűrítjük.

Hémangi / vegavarazs.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Bounty csoki