Friss, savanykás, tápláló leves. A curry igazán izgalmas ízt ad neki. Néha natúr joghurtot is keverek bele, úgy még laktatóbb.

Hozzávalók 4 tányérhoz:
2 zsenge cukkíni, 3-4 szem újkrumpli, 1 vöröshagyma, 1 répa, 2 dl paradicsomlé, 1 kanál olívaolaj, 1 kiskanál madraszi curry, 1 kiskanál piros őrölt paprika, kevés só.

Elkészítése:
A répát és krumplit vékonyan meghámozzuk. Minden zöldséget viszonylag kis kockákra vágunk. Mély lábasban olajat melegítünk, megfuttatjuk benne a sózott hagymát. Rászórjuk a curryt és pirospaprikát. Átkeverjük, pirítjuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget, felöntjük paradicsomlével és adunk még hozzá 6-8 dl vizet. Amikor megpuhultak a zöldségek, utánsózhatjuk, illetve kevés citromlével ízlés szerint savanyíthatjuk. Egy csokor apróra vágott petrezselyem zöldje még vidámabbá teszi az összeállítást. Ezt csak a főzés végén szoktam hozzáadni, ha van belőle otthon.

Kern Ági

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!