Rakott cukkini

Lecsóval rakott, sajtos cukkini, igazi nyári, könnyű semmiség.
Hozzávalók:
2 cukkini

1 ek kókuszzsír (olaj)

4 paprika

¼ kk asafoetida (vagy hagyma, aki azzal főz)

1 kk pirospaprika

egy csipet bors

4 paradicsom

1 kk cukor

2 kk só

15 dkg reszelt sajt
A cukkinit megmossuk, karikákra vágjuk, és grillserpenyőben megsütjük. Előkészítjük a lecsóhoz valókat, a paprikát összevágjuk, a paradicsomokat én lereszelem, mert az a leggyorsabb, ugyanakkor a héj is kimarad belőle. Egy edényben felmelegítjük a zsiradékot, rádobjuk a paprikát és megpirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, cukrozzuk, és ráöntjük a pépesített paradicsomot. 5-6 percig összeforraljuk. Egy jénai tálba letesszük a cukkini karikák felét, elsimítjuk rajta a lecsó felét, és megszórjuk a sajt felével. Most jön egy újabb réteg: a maradék cukkini és a maradék lecsó. Forró sütőbe toljuk, és legalább 35-45 percig sütjük, akkor a legízletesebb, ha összesűrűsödik, összesül. Az utolsó 5 percben betakargatjuk a maradék sajttal, és visszatoljuk, míg a sajt szépen megpirul a tetején.

Hémangi/vegavarazs.hu

Oszd meg másokkal is