Ezzel a módszerrel a rántott zöldségek panírozása tojás nélkül is megoldható.

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol, 4 púpozott ek liszt, 1,2 dl tej (vegánoknak víz), ½ kk só, 10-15 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

A panírozás előtt egy órával előkészítjük a karfiolt: rózsákra szedjük és sós vízben félig puhára főzzük. A panírozás előtt felitatjuk a vizet a rózsákról. Egy kis tálkában simára keverjük a lisztet, a tejet és a sót, ebből egy sűrűbb palacsintatészta lesz. A zsemlemorzsát egy másik tálba tesszük. A karfiol rózsákat először a palacsintatésztába forgatjuk, a felesleget lecsöpögtetjük, majd a zsemlemorzsába tesszük, rányomkodjuk amit felvesz, és félretesszük. Az összes karfiolt bepanírozzuk. Felmelegítjük az olajat, és ha már elég meleg, beletesszük a bepanírozott szeleteket, szép barnára sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másikat is megsütjük.

Tipp: jó néhány kalóriát megspórolhatunk, ha a bepanírozott zöldségeket bő olaj helyett sütőben sütjük. Ez esetben szórjuk meg néhány csepp olajjal a zöldséget, majd tegyük sütőlapra és toljuk forró sütőbe. Ha még egészségesebb ételt szeretnénk készíteni, a tészta után a lisztet helyettesítsük teljes kiőrlésű liszt illetve őrölt zabpehely keverékével.

Hemangi / www.vegavarazs.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  „Édes Álom” – Csokoládés rétegen citromos krém, levendulás öntettel és mézes-mandulás ropogóssal