Az Országos Állatvédőrség Alapítvány két alkalommal tartott kurzust pedagógus képzéssel foglalkozó felsőoktatási intézményben, melynek témája az állat-asszisztált terápia, a felelős állattartás elmélete és gyakorlata volt. A siker ellenére a folytatásra még várni kell – olvasható a szervezet Facebook-oldalán:

“Mint tudjátok két alkalommal is tartottunk kurzust pedagógus képzéssel foglalkozó felsőoktatási intézményben, melynek témája az állat-asszisztált terápia, a felelős állattartás elmélete és gyakorlata volt. A kurzus maga nagyon sikeres volt, de a folytatásra sajnos még várni kell.

Továbbgondoltuk, hogy hogyan juttathatnánk el az ismereti anyagot minden óvodába, iskolába a pedagógusokhoz. Sok állatvédelmi szervezet foglalkozik felelős állattartás oktatásával, de sajnos nem vagyunk elegen, hogy az ország minden intézményébe eljussunk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkársága ajánlással támogatja kezdeményezésünket és az Országos Állatvédőrség Alapítvány lehetőséget kapott arra, hogy bekapcsolódjon a Nemzeti Köznevelési Portálra készülő anyagok fejlesztésébe.

Az Állatvédőrség elkészült oktatási weboldalát regisztráció után a pedagógusok használhatják, letölthetik az ismereti anyagokat, vagy csak elolvashatják a tartalmat. Az oldal elérhetősége: oktatas.orszagosallatvedorseg.hu

Nagyon boldogok vagyunk és reméljük, hogy sok pedagógus használja majd, és azt is, hogy a szülők és a diákok is támogatják programunkat, hogy a jövő generációi többet tudjanak meg a felelős állattartásról. Természetesen az oldalt folyamatosan fejleszteni fogjuk.

Információt a kepzes@orszagosallatvedorseg.hu e-mail címen kaphattok.”

A magunk részéről nagyon szurkolunk és sok sikert kívánunk! 

(Forrás: Facebook)

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!