Hozzávalók 4 személyre :
8 szép, hibátlan héjú krumpli
a töltelékhez:
30 dkg brokkoli
20 dkg reszelt sajt (optimális esetben legalább a fele, Cheddar sajt)
1 teáskanál liszt
2 dl tejszín
5 dkg vaj
csipetnyi só
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió

Tipp: brokkoli helyett más zöldséget is tölthetünk a krumpliba.

A krumplit nagyon alaposan megmossuk, legjobb kefével is átdörzsölni őket. Aztán egyenként alufóliába csomagoljuk, és 200-220 fokos sütőben megsütjük. Amíg a krumpli sül, a brokkolit enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A töltelékhez a brokkolin kívül a többi hozzávalót összekeverjük, és nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a brokkolit. Amikor a krumplik megsültek, kereszt alakban bevágjuk a héjukat, kicsit kikaparunk a belsejükből (a kikapart krumplit is a brokkolihoz keverjük), a tölteléket pedig a krumplikba és a tetejükre halmozzuk.

Winter Viki / recept-oldal.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Befőzés, ahogy Krisna-völgyben készül