Hozzávalók:

  • 15 dkg soba tészta (hajdina liszttel készült)
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 nagy marék kesudió
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 3 szál angol zeller
  • kis darab kelkáposzta vagy kínai kel
  • szójaszósz
  • rizsecet
  • szecsuáni bors
  • chili pehely

A zöldségek előkészítésével kezdtem: a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, az angol zellert és a káposztát pedig felszeleteltem.
A tésztát sós vízben 2-3 perc alatt megfőztem, majd szűrőben hagytam lecsepegni.
A wokba kevés olajat öntöttem, erre dobtam a reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát és a chili pelyhet. Néhény keverés után a szecsuáni borsot is beleszórtam, és már ment is rá először a sárgarépa, utána a zeller és a káposzta, végül a kesudió is. Pár perces pirítás után hozzáadtam a szójaszószt (a világos jobb, mert nem színezi el az ételt) és a rizsecetet.
Elkevertem, ráborítottam a tésztát és jól összeforgattam.
Pillanatok alatt kész, rizstésztával vagy wokhoz való tésztával ugyanígy készülhet. A soba tészta nagyon kiadós, a 15 dkg két hatalmas adaghoz volt elegendő. Kicsit diós-kesernyés ízével különlegessé tette az ételt.

Jó étvágyat !

Fűszermánia Gabi
https://fuszermania.blogspot.hu/

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!