Nem is lehetne aktuálisabb ételt ajánlani, hiszen a friss sóska a tavasz első hírnökei közé tartozik. Elkészítése gyors és egyszerű. És persze a hosszú tél után kifejezetten ínycsiklandó finomság is, hiszen ilyenkor nagyon vágyunk már a friss zöldekre.

Hozzávalók 2 főre:
15 dkg sóska, 2 evőkanál olaj, 2 púposkásabb evőkanál liszt, 1/2-3/4 liter tej, só, és ha szükséges icipi cukor.

A sóskát megtisztítom váltott vízben, leszárazom, aztán az olajon sóval pirítani kezdem. Először összeesik (nyugodtan rakhatjuk kisebb edénybe is, mert alig marad a nagy kupócból valamennyi) és levet enged. Addig párolom, míg a levét elfővi. Ekkor megszórom a liszttel és így is pirítom 1-2 percig. Apránként, mindig simára keverve adagolom hozzá a tejet. Végül sózom, és ha nagyon vadsavanyú lenne, pici cukrot is keverek bele. Ha nem főtt eléggé szét a sóska, botmixerrel szép simára krémesítem.

Borzacskával (tócsni) kínálom.

Duende / szellemafazekban.blogspot.com

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Savanyúkáposzta készítés