HOZZÁVALÓK (kb. 5-6 főre)

  • 100 g rizsliszt
  • 20 g lenmagliszt
  • 80 g mandulaliszt / darált mandula
  • 1 tk sütőpor / szódabikarbóna
  • 1 ek Himalája só
  • 80 ml tetszés szerinti növényi joghurt (én szója joghurtot használtam)
  • 1 ek olívaolaj
  • 80 g friss spenótlevél
  • 1 ek szezámmag a tésztába
  • fehér és fekete szezám a tetejére (belegyúrni kicsit)

A megmosott spenótot joghurttal, olajjal összeturmixoljuk. Összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. Összegyúrjuk a tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk egy sodrófával. (Kb. olyan vastagra, mint a bolti krékerek.) Megszórjuk a nyers tészta tetejét a fehér és fekete szezámmaggal. Egyszer végiggurítjuk rajta a sodrófát úgy, hogy a szezámmagok kicsit belenyomódjanak a tésztába (nem potyog majd le). Tetszés szerinti méretben felvágjuk egy éles késsel. Mehet be az előmelegített sütőbe. 200°C-on kb. 20 perc alatt készre sül a ropogós sós rágcsa.
Zacskóban tárolva nem szárad ki olyan hamar.

Hanis Szonja
zoldavocado.blogspot.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!