(2 rúd rétes jön ki belőle)
Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara
0.5 l víz
5 dkg vaj
50 dkg spenót (fagyasztott)
1 kk só
2 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
4db réteslap
olaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A töltelékhez a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát, simára keverjük. Hozzáadjuk a felengedett spenótot, az őrölt borsot, a zúzott fokhagymát, és néhány percig főzzük, majd a tűzről levéve fedő alatt hagyjuk dagadni, langyosra hűlni, és ha szükséges még utánaízesítünk.
Egy réteslapot kiterítünk konyharuhára, megkenjük olajjal, ráhelyezünk egy másikat, újból kevés olaj következik rá és megszórjuk enyhén zsemlemorzsával. Egyik végére halmozzuk a töltelék felét, oldalt két szélét felhajtjuk és lazán feltekerjük. A következő rétessel hasonlóan járunk el. Réteseinket kiolajozott sütőlemezre helyezzük, tetejüket megkenjük kevés olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Felszeletelés előtt úgy 5 percig pihentetjük. Frissen melegen a legfinomabb.
Szala Endre

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Így étkezz nyáron