Hozzávalók:

  • 2-3 padlizsán (összesen kb. 750g)
  • 2 evőkanál só
  • 3-4 + 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • kevés só és bors
  • 1 kisebb fej saláta (lehet lolo, római, vagy, madársaláta, bébispenót, stb..)

Hozzávalók magkeverékhez:

  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 3 evőkanál tökmag
  • 2 evőkanál római kömény
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • negyed kiskanál barnacukor
  • egy kevés só és bors

Hozzávalók az öntethez:

  • 2 evőkanál tahini
  • 5 evőkanál natúr joghurt
  • 1 (esetleg 2) evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 csipet só

1. lépés
A padlizsánt mossuk meg és vágjuk egy centis karikákra. Kenjük be a karikák két oldalát sóval, és hagyjuk pihenni 20-25 percig. Öblítsük le a sót, és konyharuhával itassuk le a vizet a padlizsánról.
2. lépés
A 3-4 evőkanál olívaolajat keverjük össze egy kevés sóval és a zúzott fokhagymával, kenjük be a padlizsánokat, és fektessük egy rétegben szilikon-lapra (vagy sütőpapírra). 180 fokon kb. 30-40 percig süssük, azaz addig, míg megpuhul.
3. lépés
Keverjük össze magkeverék hozzávalóit, és kb. 5 percet pirítsuk egy serpenyőben, míg enyhén míg illatosak nem lesznek. (Vagy tegyük be a sütőbe a padlizsánokhoz szintén kb. 5 percre.) Ezt követően egy másik tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit.
4. lépés
Egy nagy tálat ágyazzunk meg a salátalevelekkel, forgassuk össze 2-3 evőkanál olívaolajjal, ízlés szerint kicsit sózzuk-borsozzuk, fektessük rá a sült padlizsánkarikákat, locsoljuk meg egy kevés öntettel, és szórjuk meg a pirított magokkal.
Tipp:
Ha a tahinit nem kedveljük, akkor cseréljük két kiskanál dijoni mustárra. Feldobhatjuk egy kevés apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel.

Homebisztró Edina

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!