Szabó Magda az egyik legtöbb nyelvre lefordított magyar író. Elismeréseinek se szeri, se száma, de ő mégis az emberek szeretetére volt a legbüszkébb. Összegyűjtöttük legszebb gondolatait:

“Az emlékeket, sajnos, nem lehet átadni senkinek örökségül.”

“Anyám azt mondta, “azt ne képzeld, hogy a boldogság az egy folyamat, elkezdődik, éltek, mint a mesében, jönnek a kék hegyek, a rózsavirág – a boldogság a katasztrófák üzemzavara”.

“Meg szoktam én mondani a véleményemet álarc nélkül is, ha valamiről van véleményem – jobb azt megmondani. Aztán ha véleményestül is szeretnek, jó, ha nem szeretnek, hát azt is el kell viselni.”

“Mióta bizonyosan tudom, hogy gyerek vagyok, mindenki úgy beszél velem, mint egy felnőttel!”

“Az élet rossz, kegyetlen, igazságtalan, mégis kötelességem, hogy jót, irgalmasságot és igazságtételt valósítsak meg benne.”

“Közömbös emberekkel nem kellemetlen a találkozás, csak unalmas.”

“A hűség tulajdonság, a hála tanítható.”

“Ha meg akarsz tartani valakit magadnak – ereszd el! Szabadság nélkül nincs semmi.”

“Egy nő, valakinek a védelmében – oroszlánná válik. Forrón szeret, de gyűlölni is hevesebben gyűlöl.”

“Nem életkortól függ, talál-e az ember élettársat, hanem attól, miféle ember keresi.”

„A szülői szeretet valutája csak a gyermeki szeretet valutájával egyenlíthető, ami nem váltható át sem öregek otthonára, sem luxuskörülmények közt biztosított magányélményre, szeretetre csak szeretet felelhet, s ha nem teszi, a gyermek karrierestül megbukott, mint ember.”

“Ha még egyszer az életemben lenne egy igazi, régi, álmatlan éjszakám, összekeresgélném a szavakat, amelyek úgy kiestek a napjaimból, ahogy a szakadt fonálról leperegnek a gyöngyök. Barátság. Gyűlölet. Szenvedély. Ábránd. Szerelem!”

(Forrás: citatum.hu)

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!