Hozzávalók:

  • egy adag sütőtök, előzőleg megsütve fahéjjal, csipet sóval, olívaolajjal
  • 1-2 evőkanál szezám paszta (tahini)
  • 3-4 evőkanál görög joghurt
  • fokhagyma reszelve vagy granulátum
  • szezámmagok (fehér és/vagy fekete)
  • kevés juharsziprup (eredetileg datolyaszirup)
  • gránátalma szirup vagy balzsamecet krém
  • ízlés szerint korianderzöld
  • Praktikusan másnap érdemes elkészíteni, ha a sütőtökből megmarad. Ettől függetlenül is érdemes s tököt a fentiekkel megszórva / meglocsolva sütni, mert ha csak úgy magában esszük, akkor is rengeteget dob rajta a fűszerezés.

    A kihűlt tökhúst lehet aprítógéppel is, de elég csak villával összenyomkodni, hozzákeverni a többi hozzávalót, és a tetejére szórni a szezámmagokat. Végül mehet rá a gránátalma szirup vagy a balzsamecet krém. Rögtön ehető, de úgy vettem észre, hogy jót tesz neki, ha egy napot pihen, jobban összeérnek az ízek.

    Jó étvágyat!

    Fűszermánia Gabi

    fuszermania.blogspot.hu

    KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


    Katt ide most!