Kellemes, harmonikus tésztaféle, amit az aszalt paradicsom nagyon feldob. Általános szabály, hogy a kis és közepes méretű cukkiniket nem kell meghámozni.

Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
¾ kk asafoetida
2 zsenge cukkini lereszelve
½ kk frissen őrölt feketebors
4 bazsalikomlevél apróra vágva
4 szelet aszalt paradicsom apróra vágva
2 dl tejszín
25 dkg penne durumtészta
5 dkg reszelt füstölt sajt
5 dkg reszelt sajt

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beleszórjuk az asafoetidát, és lassú tűzön egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, borsozzuk, és addig főzzük, míg a leve elfő. Közben sós vízben feltesszük főni a tésztát. Ha a cukkini már jó, beletesszük az aszalt paradicsomot, a bazsalikomot, és néhány perc alatt összepirítjuk. Felöntjük tejszínnel, sózzuk, majd az egészet felforraljuk. Két percig rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kifőtt tésztát. A tetejét megszórjuk a kétféle reszelt sajt keverékével.

Hemangi / www.vegavarazs.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Sütőtökös pite