Hozzávalók – A tésztához:


80 dkg liszt

2 dkg élesztő

1 kk cukor

3 kk só

kb. 1/2 l tej
1 dl olaj


A töletékhez:

30 dkg reszelt sajt (részben lehet füstölt)

30 dkg főtt kukorica

1 kaliforniai paprika

2 pár szójavirsli
szezámmag a szóráshoz
1 nagy doboz tejföl (ebbe kevertem egy kevés asafoetidát)


A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a sót, az olajat, és langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Alaposan kidolgozzuk, majd lefedjük, és meleg helyre tesszük, hogy a duplájára keljen.
Közben előkészítjük a tölteléket. A tejfölt kissé megsózzuk, belekeverjük az asafoetidát (az eredeti receptben fokhagyma szerepel). Apróra vágjuk a szójavirslit, lereszeljük a sajtot. A kaliforniai paprikát is apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjon. Időhiány vagy lustaság esetén nyersen is beletehetjük, de megsütve sokkal jobb íze lesz.
Ha a tészta megkelt, ketté osztjuk, és az egyik felét 4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A tejfölből 2 evőkanállal félreteszünk, ezzel fogjuk megkenni a háromszögeket kívülről. A maradék felével megkenjük a kinyújtott tésztalapot. Megszórjuk a szójavirsli felével, a kukorica felével, a kalifornia paprika felével és végül a sajt felével. Feltekerjük, mint a bejglit. A tetejét megkenjük egy kevés tejföllel és megszórjuk szezámmaggal. Háromszögeket vágunk belőle, amiket aztán sütőlapra teszünk. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is. A háromszögeket előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 25-30 percig sütjük.

Hémangi / vegavarazs.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Babos zakusza