A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Heinrich Böll Alapítvány “Húsatlasz” című, nemrég megjelent közös kiadványa elképesztő számokat tár fel! A kiadvány bemutatja az intenzív hús- és tejipari termelés hatását vízfelhasználásunkra és a földhasználatra.

A világ mezőgazdasága a rendelkezésre álló édesvíz 70%-át emészti fel, melynek egyharmadát állattenyésztésre fordítják. Az egyre intenzívebb állattenyésztő szektor termőföldjeink és ehető növényeink egyik legnagyobb felhasználója:

Az éves búza, rozs, zab és kukorica termés több mint 40%-a, és a világ 14 milliárd hektárnyi megművelt földterületének egyharmada írható az állattenyésztés számlájára.

Egy kiló marhahús előállításához 15 500 liter vízre van szükség. Összehasonlításképp: ez a mennyiség 12 kg búza illetve 118 kg sárgarépa megtermesztéséhez lenne elegendő.

Egyetlen hamburger előállításához több mint 3,5 négyzetméter föld szükséges.

(Forrás: greenfo.hu)

Elgondolkodtató, igaz?

Ha te is fontosnak érzed az üzenetet, oszd meg, hogy más is tudjon róla!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ilyen lenne a Föld, ha csak 100 ember élne rajta - szemléletes videó