Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g pirított őrölt mandula
  • 200 g mag nélküli datolya
  • Ha szüksèges,1dl tiszta víz
  • egy csipet tiszta só

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 db érett avokádó
  • 140 g jó minőségű kakaó
  • 100 g kókuszvaj
  • 200 g kókuszvirág cukor
  • vaníliarúd kikaparva
  • egy csipet tiszta só

Az őrölt mandulàt a datolyàval, pici sóval pürésítettem.Ha túl szàraz, öntsünk hozzà egy kis tisztított vizet. A tortaformát kibèleltem a folpackkal és belenyomkodtam az aljába a datolyás mandulás keveréket, majd a mélyhűtőbe helyeztem megkeményedni, amíg elkészítettem a krémet. A krémhez valókat robotgépben kikevertem habosra. Ràkanalaztam az “alaptésztàra” , és egy óràra a fagyasztóba helyeztem. Utàna a hűtő polcàn szèpen lassan karcsúsodik. Tömèny energiabomba, és igazán ellenállhatatlan édesség.

Simon Ági

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!