Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 csésze árpa
  • 1 rúd füstölt csicserikolbász
  • 1/2 kápia paprika kockázva
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek hidegen sajtolt repceolaj
  • 1 pici fej savanyú fejes káposzta
  • só, ízlés szerint

Az árpát száraz lábosban megpirítottam, majd felengedtem kb. kétszeres vízzel, és a végén sóztam. Nagyjából 30-40 perc alatt fő puhára.
Amikor kihűlt, hozzákevertem az összes többi alapanyagot. Alaposan összegyúrtam, és elővettem a savanyú fejes káposztát 😉 Óvatosan lefejtettem róla a leveleit, és a töltelékkel megtöltöttem, majd felcsavartam. Nem vagyok gyakorlott, a húsos változatát sosem csináltam, ezért mindegyiket 1 fogpiszkálóval megtűztem a tekerés után.

Apraja hozzávalói:

  • 25 dkg savanyú káposzta (apró)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 ek nyers repceolaj
  • 1 kk pirospaprika

A hagymát apróra vágtam, majd egy lábosban összekevertem a többiekkel 😉 Ennek a tetejére pakoltam a töltött káposztákat, majd a sütőben picit összemelegítettem, mert ez hidegen nem jó.
Tálalásnál fokhagymás magtejföllel locsoltam meg.

Magtejföl:

  • 1 marék zabpehely
  • 1 marék áztatott szotyi
  • csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici citromlé
  • annyi víz, hogy krémes állagon elvigye a turmixgép

Az egészet összeturmixoltam. Nagyon finommmm 😀

Kállay Ildikó
eletkert.wordpress.com

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!