Hozzávalók:
10 dkg vöröslencse
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1⁄4 kávéskanál kurkuma
1⁄4 kávéskanál őrölt római kömény
1/8 kávéskanál hing
2 evőkanál olaj

A vöröslencséhez hozzáadjuk a sót, és háromszoros mennyiségű vízben (kb. 3,5 dl) megfőzzük.

Az olajon enyhén megpirítjuk a római köményt, a kurkumát, a hinget, legvégül hozzáadjuk a pirospaprikát. Keverünk rajta egyet, majd levesszük a tűzről és elkeverjük a megfőtt lencsével. Kenyérre kenve, nyers zöldségekkel (retek, saláta) kiegészítve növényi pástétomként fogyasztjuk.

Kálmán Renáta / www.lettudatos.com

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Táplálék allergiák - Gluténmentes élet