Los Angelesben mesélte el Elon Musk, milyennek képzeli a jövő otthonait: mint kiderült, olyannak, amin Tesla napelem borítja a tetőket és Tesla akkumulátor biztosítja a ház energiaszükségleteit.

A napelemek ezután nem tetőre szerelhető kiegészítő energiaforrások lesznek, hanem belőlük készül majd a tető – mondta Elon Musk, a SolarCity panelgyártó elnöke, egyben a Tesla villanyautó-gyártó alapító-vezérigazgatója. A tetőfedő cserépbe integrálják a napelemeket, így egyetlen egység termeli majd a háztartás számára az olcsó, zéró emissziós áramot, szigeteli a házat és készít használati meleg vizet.

A Powerball 2 elképzelt rendszer lényege, hogy a háztulajdonosok a teljes tetőszerkezetet lecserélhetik nappanelekre, az ehhez hozzákapcsolt energetikai rendszer révén pedig a ház teljes energiafogyasztását meg lehet oldani napenergiából.

A Tesla célja az volt, hogy a tetőt helyettesítő szolárcsempéken ne is látszódjon, hogy nem sima tetőről van szó: a hidrografikusan nyomtatott panelekből ráadásul nem készül két ugyanúgy kinéző, azaz minden egyes Tesla-tető máshogy fog kinézni.

Musk viszont azt ígérte, hogy évi 4-5 millió új tetőrendszert tudnak majd legyártani az USA-ban, és az ár versenyképes marad majd a hagyományos tetőkkel szemben is. A megoldást főleg újépítésű házakra ajánlják, a már meglévő tetőszerkezetekre könnyebb marad másmilyen napkollektorokat szerelni.

(Forrás: 444.hu)

Ne felejtsd el megosztani!