A savasodásról

Számtalan betegség létezik, a kiváltó ok azonban mindig ugyanaz: a természetellenes,nem megfelelő életmód. A túlsavasodás az egyik legveszélyesebb civilizációs betegség, mert az egészség közvetlenül függ a test sav-bázis egyensúlyától. A legtöbb betegség alapja a túlsavasodás, és a test alapos savtalanítása és ásványianyag-készleteinek újraépítése minden terápia alapja.

A test túlsavasodásának legfőbb okai:

• túl sok fehérje
• cukor
• alkohol
• nikotin
• telített zsírsavak
• környezeti mérgek
• élvezeti szerek
• elektroszmog
• kémiai eredetű orvosságok
• bosszúság és agresszió
• stressz és feldolgozatlan lelki megterhelés

A túlsavasodás és az elsalakosodás megbénítják az immunrendszerünket, és hajlamosabbá tesznek minket minden olyan fertőzésre, mellyel egy ép immunrendszer könnyedén elbánna. A savtalanítás gyakran váratlan, örvendetes javuláshoz vezet. Néhány nap alatt örökre elmúlik a fejfájás és sok más tünet, amelyek évek óta kitartóan jelentkeznek. Ha sikerül megteremtenünk a sav-bázis egyensúlyt, úgy érezzük magunkat, mintha újjászülettünk volna. Mit tegyünk ennek érdekében?

Cukrot és sót csak nagyon takarékosan használjunk, mert mindkettő méreg a testnek. Ideális, ha reggel vagy a délelőtt folyamán fogyasztunk valamilyen gyümölcsöt, pl. almát, sárgabarackot, vagy banánt. Együnk burgonyát, ami kiváló lúgosító, és mindennap egy nagy adag zöldséget is (olyant, aminek éppen szezonja van). Használjuk ki a joghurt jótékony hatását is.

A savtalanításhoz a test megfelelő oxigénellátásának biztosítása is hozzátartozik. Ez azt jelenti elsősorban, hogy gondoskodjunk a napi elegendő mozgásról éppúgy, mint a megfelelő ásványianyag- és nyomelem mennyiségéről.

Tartsunk rendszeresen böjtöket, melyek során ügyeljünk a bőséges bázisbevitelre, mert egy böjtkúra során különösen sok sav szabadul fel.

Természetesen egy ilyen rövid összefoglaló során nem adhatunk teljes információt a témáról. Reméljük azonban, hogy gondolatébresztő írásunk hasznos lesz az egészség megőrzése érdekében.

Oszd meg másokkal is