HOZZÁVALÓK (4 személyre)

  • 500 g édesburgonya / batáta
  • 1 db nagyobb méretű padlizsán
  • 200 g kecskesajt
  • 2 dl főzőtejszín (én szóját használtam)
  • 1 dl tetszés szerinti tej (én rizstejet használtam)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk Himalája só, 1 kk őrölt fehér bors, 1 ek szárított oregánó, csipet őrölt szerecsendió
  • A burgonyát és a padlizsánt meghámozzuk, majd vékony karikákra felvágjuk.

    Egy jénai tálat vékonyan kikenünk kókuszzsírral, és elkezdjük belerétegezni az édesburgonyát és a padlizsánt egymás után. Ezt megtehetjük állítva, egymás mellé téve és fektetve, egymásra rétegezve is (mint a rakott krumpli). Amihez éppen kedvünk van.

    A szószhoz feltesszük a főzőtejszínt egy lábasban melegedni. Hozzáadjuk az apróra vágott (tépkedett) kecskesajtot, a tejet, és a fűszereket. Közepes lángon addig kevergetjük, míg a kecskesajt teljesen szétmálik, és egynemű öntetet nem kapunk. Amint ezt elértük, nyakon borítjuk vele a jénaiba helyezett burgonya és padlizsán szeletek.

    A jénait lefedjük alufóliával, és 220 °C – ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt puhára sütjük az egytálételünket. A végeredmény egy édeskés-sajtos olaszos íz, amit nehéz abbahagyni.

    Hanis Szonja

    zoldavocado.blogspot.hu

    KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


    Katt ide most!