Hozzávalók:
250 g túró
3 evőkanál útifűmag héj
2 evőkanál zabkorpa
1 evőkanál nádcukor
pici citromlé (héj nem kell bele, mert nagyon kesernyés lesz!)
fél pohár joghurt (vagy 1dl tejszín)

Máz felnőtteknek:
70-90 % étcsoki
2-3 kocka felolvasztva vízgőz felett egy kis kókuszzsírral

Máz gyerekeknek:
1-2 evőkanál karob por
1-2 evőkanál kókuszzsír
2 teáskanál gyümölcscukor


Elkészítése:

• A túrót a joghurttal, cukorral, citromlével összekeverjük
• hozzáadjuk a sűrűsítő anyagokat: útifűmag héjat és a zabkorpát
• várunk vele 5 percet és ha még híg lenne, akkor teszünk a sűrűsítő anyagokból
• vizes kézzel túró rudikat formálunk és sütőpapíros tányérra tesszük
• 10 percre betesszük a hűtőbe
• közben elkészítjük a mázat: az összetevőket egyszerűen vízgőz felett összemelegítjük
• a túró rudikat villa segítségével belemártjuk és visszatesszük a tányérra
• várunk egy kicsit és ismét megforgatjuk a mázban
• addig folytatjuk a műveletet, míg el nem fogy a mázunk
• a kész túró rudikat 20 percre a hűtőbe tesszük és kész!

Nagyné Szalai Melinda

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Így varázsolhatod újra frissé a száraz kenyeret!