Indiai paradicsomos padlizsán

Meggyőződésem, hogy ha annak idején Kolumbusz nem egy ótvaros kínai piacról szerzi be a GPS-t, ma jó pár millióval
több vegetáriánus és vegán élne körülöttünk. Az európai ember persze nem úszná meg komolyabb pszichikai
sérülés nélkül a négyórás akciófilmeket, melyben a bajszos főhős időnként dinnyemintás kezeslábasban énekli és táncolja el lelke rejtett titkait. No, de a hasonlóan egyszerű gasztronómiai állócsillagokért cserébe mindez bőven megérné.

HOZZÁVALÓK:

• 1 db nagyobb padlizsán
• 3 db paradicsom
• 1 db hegyes erőspaprika (pár szelet zöld jalapeno is kiváló)
• 1 kk római kömény
• 2 kk kurkuma
• 1/2 kk őrölt chilipaprika
• 1/4 kk asafoetida
• só

ELKÉSZÍTÉSE:

A padlizsánt felkockázzuk, és kevés olívaolajon puhára pároljuk, majd félretesszük. Ha kicsit megbarnul, még tökéletesebb. Egy edényben szintén olívaolajat hevítünk (vegetáriánusok ghít is használhatnak), majd közepes lángon egy percig pirítjuk benne a fűszereket az alábbi sorrendben egymáshoz adagolva: római kömény, asafoetida, chilipaprika, kurkuma.
Hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot, a padlizsánt, 2 cl vizet és egy-két percig kevergetjük, közben megsózzuk. Rizzsel szervírozzuk.

Kirsch András / veganmuflon.blog.hu

Oszd meg másokkal is