Kelt tésztába zárt ízes-fűszeres káposztatöltelék, mindez sütőben megsütve…. hmmm, jobb lett, mint amilyennek gondoltam!:)
Hozzávalók kb. 30 x 20 cm-es tepsihez:
a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
2 csapott evőkanál burgonyapehely
1 púpos kávéskanál só
1 csipet cukor
1-1,5 dl tej
2 dkg élesztő
10 dkg joghurt
30 ml olaj
a töltelékhez:
50 dkg káposzta
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 evőkanál olvasztott zsír vagy olaj
frissen őrölt bors
1 kávéskanál őrölt római kömény vagy 1 csipet őrölt kömény
kevés csilipaprika (elhagyható)
1 teáskanál borsikafű (elhagyható)
a tepsihez:
3 evőkanál olvasztott zsír vagy olaj
a tálaláshoz:
tejföl
Először a tölteléket készítjük el. A káposztát apróra reszeljük, megszórjuk a sóval, és kb. fél órát állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az olajon a cukrot világos barnára karamellizáljuk, rászórjuk a káposztát, fűszerezzük, és sűrűn kavargatva addig pároljuk, míg a leve el nem fogy és aranybarnára nem sül. Akkor félretesszük, hűlni hagyjuk. A tésztához 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrunk belőle; ha kemény lenne a tészta, még fél dl tejet öntünk hozzá. A tésztát letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, 12 részre osztjuk. Két kezünk között egyenként mindegyiket kilapítjuk, majd egy evőkanálnyi tölteléket csomagolunk a közepükbe. Közepes tepsibe öntjük a zsiradékot, majd a gombócokat körben belemártva a sütőedénybe sorakoztatjuk. A tepsit lefedjük, a tésztát 30 percig kelesztjük. 180-200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. A gombócot langyosra hűtve, kevés tejfölbe mártva fogyasztjuk.
Katakonyha
http://katakonyha.blogspot.hu/

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Rakott brokkoli