Hozzávalók:

  • 50 g aszalt szilva
  • 750 g savanyú káposzta
  • 100 g hántolt árpa (gersli)
  • 1 alma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 nagy fej hagyma
  • 3 ek olaj
  • 3 tk paprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • ½ kk őrölt bors
  • 5 szem borókabogyó megroppantva
  • 3 babérlevél
  • 1 liter víz

Összekészítjük a fő hozzávalókat egy nagy tálba: az aszalt szilvát apróra vágjuk, a káposztát lecsepegtetjük, összevágjuk. Fontos, hogy rendes, erjesztéssel savanyított káposzta legyen, nehogy valami citrompótlós vacak! Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kiválóan fogja majd lágyítani a káposzta vadságát. A fokhagymacikkeket összezúzzuk, az árpát megmossuk, lecsepegtetjük. Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk. Levesszük a tűzről, mehet bele az összes fűszer, elkeverjük. Beletesszük a többi hozzávalót, és alaposan átmozgatjuk, hogy mindenből jusson mindenhová. Folyamatos kevergetés mellett picit pároljuk-pirítjuk. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, majd kis lángon készre főzzük. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, jót tesz neki a pihentetés és az újramelegítés.

Bliszkó Viktor

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!