Hozzávalók:
20 dkg liszt

10 dkg porcukor

egy csipet só

1 kk szódabikarbóna

10 dkg vaj

15 dkg mogyoróvaj

3 ek golden syrup
kb.
fél dl tej (szükség szerint)
Elkeverjük a cukrot és a vajat, majd beletesszük a többi hozzávalót. A tej segítségével sima tésztát gyúrunk. A recept úgy írta, hogy kis golyókat gyúrunk, ellapítjuk, és sütőlapra tesszük, de én nem így készítettem.
Lisztezett deszkán kinyújtottam a tésztát 5-6 mm-re, majd kiszaggattam. Szerintem így gyorsabb a folyamat, és szebb a végeredmény. Szóval valamilyen módon kis keksz formákat gyártunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon nagyjából 12 perc alatt megsütjük. Aki szintén nyújtja és szaggatja a tésztát, mint én, vigyázzon, mert könnyen morzsálódik és törik, főleg, ha túl sokat van kézben, sokszor nyújtjuk újra, tehát nem érdemes vele játszani.
Hémangi
vegavarazs.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Nyers gesztenye-banán torta