A spárgából készült krémleveshez a legjobb zöld spárgát vásárolni. Ez azért is praktikus, mert nem kell pucolni.

Hozzávalók: 50 dkg spárga, 1,5 l víz, 1 ½ kk só, ½ kk asafoetida, 1 zellerszár, 5 dkg vaj, 2 ek fehérliszt, 1,5 dl tejszín, ½ kk frissen őrölt feketebors, ½ kk pirospaprika

A spárgákat megmossuk, majd mindegyiknek levágjuk a csúcsát. A vizet egy fazékban felforraljuk a sóval, majd 5 perc alatt megfőzzük benne a spárgacsúcsokat. Ezután kiszedjük, de a főzővizet megtartjuk. Beletesszük az összevágott spárgaszárakat, az apróra vágott zellerszárat, hozzáadjuk az asafoetidát, és 15-20 perc alatt az egészet puhára főzzük. A zöldségeket leszűrjük, de a főzővizet továbbra is megtartjuk. A kiszedett zöldségeket leturmixoljuk.

Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és 2 perc alatt megpirítjuk. Felöntjük a főzőlével, hozzáadjuk a zöldségpürét és a borsot. Állandó kevergetés közben besűrítjük, hozzáadjuk a spárgacsúcsokat, és jó sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a tejszínt, és elzárjuk a lángot. Miután a levest tálaltuk, a tetejét megszórjuk egy kevés pirospaprikával.

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Citromos-mazsolás kuglóf