Hozzávalók:
30 dkg zabpehely
25 dkg sütőtökpüré
18 dkg nyírfacukor
4 ek őrölt lenmag +10 ek víz
4 ek olaj
1 kk só
1 kk fahéj
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
8 dkg pirított, darált mogyoró
2 ek reszelt friss gyömbér

A kimagozott sütőtököt sütőbe toltam, és puhára sütöttem. Közben megpirítottam a zabpelyhet, és botmixerrel kicsit megdaráltam. A lenmagot vízbe áztattam néhány percig. Amikor a sütőtök megpuhult, pürésítettem. Egy keverőtálba tettem mindent: a kihűlt sütőtökpürét, a zabpelyhet, a lenmagot, a nyírfacukrot, az olajat, a sót, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát, a mogyorót. Belereszeltem a friss gyömbért is. Alaposan összekevertem, és két órára a hűtőbe tettem. Ezután nagyobb diónyi golyókat formáztam, kissé szétlapítottam, és sütőlapra tettem. Előmelegített sütőben sütöttem, 180 fokon, kb. negyed óráig.

Hemangi / vegavarazs.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Tepsis cukkini-padlizsán halloumi sajttal