Hozzávalók:

  • 1 db norilap
  • 1 evőkanálnyi főtt rizs
  • 1 csík répa julienre vágva
  • 1 csík apróra vágott petrezselyem és póréhagyma
  • 1 ek. mogyoróolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet tárkony

Fogtam a norilapot, és a fényes felével lefelé, ráraktam egy makisura (szusitekerő). Ha ez nincs, jó a gyékény alátét, vagy zsírpapír is. Bevizeztem a nori minden oldalát körben 2 cm szélességben. Középre fél cm vastagon egyenletesen elhelyeztem a rizst, a közepére pedig egy csíkban a répát, a tetejére a petrezselymes pórét. A szusitekerő segítségével feltekertem, és a vizes szélüknél összeragasztottam az oldalakat. Ezután felszeleteltem és tányérra raktam.

Kállay Ildikó
eletkert.wordpress.com

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!