Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 500 g batáta hámozva, darabolva
  • 1 evőkanálnyi zellergumó
  • 1 evőkanálnyi fehérrépa
  • fél vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 csipet szerecsendió
  • 100 ml növényi főzőkrém (elhagyható)
  1. Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, reszeld rá a zellert, és pirítsd át nagy lángon. Ezután húzd le, és dobd rá a felaprított fokhagymát is. Várd meg, míg szállni kezdenek azok az isteni illatok.
  2. Ezután jöhet a batáta, a felkarikázott fehérrépa és a fűszerek.
  3. Öntsd fel fél liter vízzel, és főzd meg a levest. Ha extra krémesre szeretnéd, gazdagítsd – szerintem sokat dob rajta – egy kis növényi tejszínnel. Ezt az utolsó pár percben öntsd hozzá.
  4. Amikor puha a krumpli, zárd el, és turmixold le.

Extra feltét az ínyenceknek: pirított csicseriborsó

  • 3 evőkanál csicseriborsó konzerv
  • 1 gyűszűnyi paprikakrém
  • csipet rozmaring

A csicseriborsót keverd be a paprikakrémmel, és 1 kávéskanálnyi olajon, a serpenyőt rázogatva pirítsd meg. Szórd rá a rozmaringot, és kész is, mehet a levesre. Tápanyagban és látványban is nagyon megéri a ráfordított két percet. 🙂


Szaluter Edit

kertkonyha.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!