Hozzávalók:

  • 1 közepes zellergumó + a zöldje is
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zöldségleves alaplé vagy 1 kocka
  • kurkuma*
  • édeskömény mag*
  • zeller levele
  • petrezselyem*
  • lime lé
  • olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • burgonya pehely vagy kukorica keményítő
  • tejföl
  • kruton

ha van kéznél a Kairói shoarma fűszerkeverék, akkor a *-os összetevők helyett abból
tegyünk bele.

Az elkészítés nagyon egyszerű: először egy kevés olivaolajon megfiuttattam a vékonyra szeletelt fokhagymát. A zellert a reszelő nagyobbik lyukán lereszeltem (kezekre vigyázni, szeret kiugrani) és a fokhagymás olajba dobtam. Jól elkevertem, majd hozzáöntöttem vizet és beletettem a leveskockát, illetve a többi fűszert is. A friss zellerleveleket vékonyra szeletelve szintén beletettem.
Fedő alatt hamar megfőtt, ekkor összeturmixoltam a botmixerrel. A burgonyapelyhet
egy kevés hideg vízzel kikevertem, majd a tejföllel együtt símára kevertem. Hozzáöntöttem a leveshez és felforraltam. Kész is , ennyi volt. A tetejére a házilag készült pirított kenyérkockákat és néhány felaprított petrezselyemzöldet tálaltam. Finom hidegen is és melegen is. Akár tányérból kanalazva, akár bögréből csak úgy meginni.

Fűszermánia Gabi
http://fuszermania.blogspot.hu/

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!