Hozzávalók:
1 karfiol
2 édeskömény
kevés olívaolaj
kevés citrombors
kevés őrölt római kömény
1 marék mazsola
1 kis üveg fekete olívabogyó felkarikázva
kis csokor petrezselyem
1 marék napraforgómag szárazon megpirítva
1 bögre kuszkusz
4 ek olívaolaj
2 ek sherryecet (vörösborecet/balzsamecet)
pici méz
só
Először elkészítjük a sült zöldségeket. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, az édeskömény külső, keményebb részét lehántjuk, a belső, zsengébb részt hosszában elfelezzük, majd vékonyan felszeleteljük. Egy kiolajozott tepsin egy rétegben elrendezzük a zöldségeket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, majd fűszerezzük citromborssal és római köménnyel. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt roppanósra sütjük (közben egyszer átforgatjuk).
Farkas Viktória / kicsivu.hu