A boldogságot választom

Az élet nem méznyalás, ahogy egy kedves barátom szokta mondani. Vannak nehéz időszakok mindenki életében. Lehet, hogy ez csak pár óra vagy nap, de az is lehet, hogy hosszú hónapokig elhúzódik ez az állapot.

Belesüppedhetünk, sajnálhatjuk magunkat, vagy cselekedhetünk is annak érdekében, hogy minél előbb kijöjjünk ebből a helyzetből. Ez a mi döntésünk. Ahogy az is, hogyan éljük meg ezt az időszakot. Folyamatos siránkozásokkal és önigazolás kereséssel, vagy elfogadjuk, hogy most ez van, és közben sem feledkezünk meg arról a rengeteg csodás és jó dologról, amit az élettől eddig kaptunk, sőt, még most is áramlik felénk. Olyan nincs, hogy minden rossz. Ha itt tartasz, ideje elgondolkodnod néhány dolgon.

Vajon tényleg mindenki más a hülye? (Bocsánat) Ha úgy érzed, hogy utálsz mindenkit, mert mindenki rossz, kihasznált, bántott, nem ért meg stb., akkor tarts egy kis önvizsgálatot: te szereted magad? Kétlem, hogy igen lenne a válasz. Amikor ennyire mélyre jutsz, valójában nem másokkal van a legnagyobb bajod, hanem saját magaddal. Az önutálatban és önsajnálatban hemperegni, és közben másokat hibáztatni, a legkönnyebb út amit választhatsz. A saját magad iránti érzéseidet kivetíted a többiekre, mert így könnyebb elviselni, könnyebb túlélni. Mindig kell egy bűnbak, hogy enyhítse a rossz érzést. Figyeld meg, először majd mindenki más lesz a hibás, te vagy a szegény áldozat, akit csak bántanak, nem értékelnek. Aztán, ha egy kicsit spirituális beállítottságú vagy, eljutsz oda, hogy minden a te hibád, minden azért alakult így, mert megérdemled stb. Nem mondom, hogy ez nem igaz, de nem az önvád itt a jó hozzáállás, hanem meglátni, hogy mire tanítanak ezek a nehézségek, miért lépsz bele századszor is ugyanabba. Sőt! Mit profitálsz belőle! Igen, tudom, sokszor nehéz elképzelni, de mi lenne, ha azért mégis feltennéd magadnak a kérdést: mi a legjobb számomra ebben a helyzetben?
Ismerd fel az ismétlődő drámáidat, nevezhetjük játszmáknak is, és lépj ki belőle! Szakítsd meg az ördögi kört! Ha nincs játékos, nincs játszma sem! Figyeld meg, hogyan reagálsz ezekben a helyzetekben, és gondold végig, hogy mi vinne előrébb, és lépd meg azt legközelebb! Vállalj felelősséget a tetteidért, életedért, de ne vedd magadra a világ minden baját!
Én azt szoktam mindig mondani, hogy soha ne felejtsük el, a felhők mögött mindig ott van a napocska. Válaszd a boldogságot, akkor is, ha az nem egy tökéletes és változatlan állapot!
Boldog napokat!

Lilyogini

Oszd meg másokkal is