A láz kezelése homeopátiával

A homeopátia egy természetes gyógymód, mely nyugat-európai hagyományokra épül, több mint 200 éve használják. E terápiás módszer a természetben előforduló anyagokból nagy hígítással készült szereket használ fel gyógyításra. E szerek a világon mindenhol törzskönyvezett gyógyszerek. Segítik, erősítik az immunrendszert, úgy, hogy az aktuálisan
fellépő betegségeket le tudja küzdeni, serkenti a megfelelő immunsejtek munkáját. Nagy előnye a homeopátiás golyócskáknak az, hogy mellékhatásmentesen gyógyítanak. Ezért bárki szedheti őket csecsemőkortól az idős korig.
A homeopátia alapleve a „hasonlót a hasonlóval gyógyítani”, ami azt jelenti, hogy ha egy mérgező anyag a szervezetbe jut és ott kivált bizonyos tüneteket, ezeket, vagy ehhez nagyon hasonló tüneteket a mérgező anyag nagyon nagy hígítása meg tudja szüntetni.
A golyócskákat szopogatni kell, vagy a nyelv alatt hagyni felolvadni, a szájban szívódik fel. Az illatanyagok használata csökkentheti a szerek hatását, ezért a golyócskák bevétele előtt és után fél órán belül ne egyen, igyon, vagy ne mosson fogat a beteg. Kisbabák esetében a golyócskákat egy kevés vízben fel kell oldani és műanyagkanállal a
kicsi szájába tenni.
Gyakori probléma a fertőzések kapcsán kialakuló hőemelkedés, főleg a lázas állapot kezelése. A láz, ha nem haladja meg a 38C-t, akkor egy- három napig segít a szervezetnek abban, hogy a kórokozókat elpusztítsa. Ha 3 napon túl is fenn marad a láz, az utalhat felülfertőződésre, szövődmények kialakulására és gyengíti a szervezetet.
Homeopátia segítségével igen jól lehet már egy-két napon belül is csökkenteni a lázas állapotot és a gyulladásos folyamatot. A Belladonna az egyik leggyakrabban használt lázcsillapító szer. Javasolható, ha a magas láz gyorsan alakul ki, egy napon belül hullámzó lázmenetet tapasztalunk. A gyermek szomjas, kívánja a folyadékot, a meleg teát, de levert, jól esik az ágyban fekvés. Fázós lesz, bebújik a meleg takaró alá, a bőre forró tapintatú, piros, lázrózsás, időnként megizzad, főleg az arca, homloka. A Belladonnát minél magasabb a láz, annál sűrűbben kell adni, ahogy csökkennek a tünetek, ritkítani kell a szer adását. A Belladonna nemcsak lázcsillapító, hanem a torok, a légutak nyálkahártyáján a gyulladásos folyamatot is csökkenti.
Ha a gyermek a lázas állapot alatt nem szomjas, alig lehet folyadékot „belediktálni”, és inkább a hűvösebb folyadékot kívánja, akkor az Apis mellifica csökkenti a lázat és a gyulladást. Hamar kiszáradáshoz vezethet a folyamat, de az Apis adásával a szomjúsága is visszatér a kis betegnek.
Abban az esetben, ha levert, gyenge a gyermek, kipirult lehet az arca, de nincs láza, vagy csak hőemelkedése van, akkor a Ferrum phosphoricum adása javasolt. Induló fülfájás és száraz köhögés ellen is kiváló. Bryoniára van szükség olyankor, ha a fokozatosan emelkedő láz tartósan magas marad. Nagyon szomjas a gyermek, de gyenge, elesett, kis mozdulatok is köhögést váltanak ki.
Érdemes minden esetben homeopátiás orvossal konzultálni, hogy a megfelelő szer kiválasztása mellett, természetesen a betegség helyes diagnózisát megállapítva és a betegség lefolyását követve minél hamarabb meggyógyuljon a kis beteg.

Dr.Zarándi Ildikó
Belgyógyász, homeopátiás orvos
CEDH Hungária Homeopátiás Oktató szervezet igazgatója
www.cedh.hu

Oszd meg másokkal is