Altató helyett

A nyugodt, éjszakai alvás fontosságát nem kell bizonygatni. Mindenki érezte már ennek hiányát, vagy a következő nap sikertelenségét. Manapság egyre többen küzdenek álmatlansággal, s ilyenkor a legegyszerűbb megoldás, az altató után nyúlnak. Mielőtt azonban megtennénk ezt a drasztikus lépést, és rászoknánk a kémiai szerek használatára, érdemes kipróbálni néhány természetes gyógymódot.

Ha arról hallunk, hogy valaki alvási gonddal küzd, mindig van valaki, aki rávágja, hogy „a meleg tejet kipróbáltad már?” Ilyen esetben tényleg segíthet a tej vagy a különböző tejtermékek (joghurt, író). Ennek pedig az az oka, hogy gyakran az álmatlanság oka a kálciumhiány. A tejjel bevitt kálcium hatására az idegek elernyednek, s előkészítik a nyugodt, pihentető alvást. Egy másik lehetőség, hogy kálciumot vigyünk be a szervezetünkbe, a méz fogyasztása. A lehető legjobb megoldás pedig az, ha langyos mézes tejet iszünk lefekvés előtt.

A gyógynövények is számos megoldást kínálnak erre a manapság már oly gyakori problémára. Az egyik leghasznosabb keverék a komló-citromfű tea, hiszen a komló nyugtató hatással rendelkezik, a citromfű pedig könnyíti a légzést és nyugtatja az érverést. Az is előfordulhat, hogy egy késői, nehéz vacsora következében éjfél után riadunk fel. Ez pedig nem más, mint emésztési probléma. Erre is kitűnő megoldás az előbb említett teakeverék, mely biztosan meghozza a frissítő alvást.

Oszd meg másokkal is