A brassói e vegetáriánus változata biztos sikert arat húsevőknél is!
Hozzávalók:
3 l tejből házisajt
olaj
½ kk asafoetida
1 kávéskanál majoránna
1 kg krumpli
só, bors
pirospaprika
A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A megkeményedett házisajtot szintén felkockázzuk. Az olajat felhevítjük, és aranyszínűre sütjük előbb a házisajtot, majd a krumplit. Egy serpenyőben megmelegítünk néhány kanál olajat, megpirítjuk benne az asafoetidát, a pirospaprikát, a borsot és a majoránnát. Néhány másodperc kevergetés után felöntjük egy dl vízzel, beletesszük a krumplit és a házisajtot, sózzuk, és összeforgatjuk. Néhány perc után elkészül.
Tipp: a házisajtot pótolhatjuk szójakockával vagy tofuval is.
Hémangi / vegavarazs.hu