Még hideg van

Még hideg van kint, még egy kicsit tél van, de lassan várjuk a tavaszt, a megújulást! Viszont még elkaphatunk egy-egy influenzát, torokfájást. Lássuk, hogy ezeket a napokat hogyan tudjuk átvészelni akár gyógyszer nélkül!

A régiek azt mondták, hogy nincs olyan betegség, amire a természet ne adna gyógyírt! Ez még mindig valós! Hiszen ha odafigyelünk magunkra, akkor időben észrevesszük a betegségek kezdeti fázisát, amiben nagyon nagy hatással tudnak a gyógynövények segíteni. Amikor megfázunk vagy elkapunk egy influenzát, akkor annak vannak előjelei. Már nem vagyunk annyira energikusak, levertebbeknek érezzük magunkat, esetleg az étvágyunk is megváltozik. Ekkor már érdemes az első óvintézkedéseket vagy lépéseket megtenni!

1. Grapefruitmag olaj

Nagyon jól karbantartja a védekező képességünket! Használhatjuk bármikor, amikor az immunitásunk nem a legjobban működik. Megelőzésként naponta 1X30 csepp. Gyerekeknek pedig a számukra kaphatóból 1X15 csepp.

Ha már betegek vagyunk, akkor naponta 3X30 csepp, gyerekeknek 2X15 csepp.

Érdemes tudni erről a kivonatról, hogy akinek candida gombás elszaporodása van, azok is használják, mert segít a gombák számának csökkentésében!

2. Semmi állati eredetű!

Ha a betegség első tüneteit észleljük magunkon, akkor a gyógyulás befejeződéséig ne együnk semmilyen állati eredetű ételt-ital! A szervezet öngyógyító folyamatairól vesszük el az emésztésünkkel az energiát. Fogyasszunk sok meleg levest, főzeléket, kását!

3. Propolisz tinktúra!

Vagy tabletta! Sok mindenre használhatjuk ezt a terméket, számos gyógyhatása ismert. Többek között rákos megbetegedéseknél, immungyengeségnél, lázcsillapításként, szív-érrendszeri megbetegedéseknél. Érdemes kúraszerűen használni 1-2 hónapig, naponta 20-30 cseppet naponta vízben elkeverve fogyasztanunk. Ha valaki nem szeretne tinktúrát fogyasztani, azok számára már léteznek szopogatós tabletták is, amely a torokfájásnál, szájbetegségekkor segíthetnek.

4. Láz esetén citromos víz!

Lázat ne egyből csillapítsunk! Dolgoznia kell az immunrendszernek, ha nem hagyjuk, akkor később ismét ágyhoz leszünk kötve. Sokat már azt mondják, hogy nem is szabad csillapítani, de van az a pont, amikor az ember már nem bírja. Addig is segíthet a langyos citromos-mézes víz, hiszen a C-vitamin és a mézben lévő jótékony anyagok gyorsan felszívódó energiát adnak a gyógyuláshoz.

5. Pihenés!

Ez a legfontosabb, hiszen sokat rohanunk, dolgozunk. A testünk kimerült és már elege van abból, hogy kizsigereljük. Ilyenkor tessék kivenni betegszabadságot! Azt, hogy betegen dolgozunk, senki nem fogja megköszönni, hanem természetesnek veszik, hogy elvégezzük a dolgunkat, miközben mi a testünkben alig élünk! Pár nap múlva nagyobb kedvvel és erővel tudnunk hatékonyan dolgozni, és nem forrongunk magunkban, hogy senki nem sajnál minket!

Jó egészséget!

Nagyné Szalai Melinda

Fitoterapeuta, jóga oktató, dúla

www.melina-angel.hu

blog: melinda-angel.blogspot.hu

Oszd meg másokkal is