Megelőlegezett bizalom

„…És milyen az önazonos nő? Legelőször is: az önazonos nő jól érzi magát a bőrében. Nem azért, mert sikeres, és nem azért, mert a férfiak figyelmét magára tudja vonni (erre különben sincs szüksége, mert ez a figyelem provokálás nélkül is az övé), hanem mert önmaga. Az önazonos nő már elég jól ismeri magát és szereti is önmagát olyannak, amilyen. De ha mégsem, attól sem lesz depressziós, és nem esik kétségbe saját értékeit illetően. Ezért nem tudják elbizonytalanítani önértékelését a férfiak (vagy még inkább nőtársai), de nem tudják manipulálni a különböző trendek és divatok vagy a médiában, színes magazinokban kínált fogyasztói modellek sem. Számára a fogyasztás nem célt, hanem kínálatot jelent, amiből saját ízlése, kedve szerint válogat. Nem mások elvárásai, hanem saját belátásai alapján dönti el, vagy szánja rá magát, hogy bármin (életen, saját magán) változtatni akarjon (és tudjon is). Ezért nem vágyódik arra, hogy mindenkinek tessék és elfogadják, de ő sem akar mindenkit szeretni és elfogadni. Önazonosságából fakad testi-lelki-szellemi autonómiája éppúgy, mint vonzereje. És e kettő harmoniájából következik, hogy egyformán képes az alkotói egyedüllétre, de a másokkal való örömteli együttműködésre is…” (Ablonczy Anna)

Önazonosnak, tudatosnak lenni nem könnyű és eljön egyszer annak a gondolatnak a pillanata, hogy már egy új lényért is felelősséggel akarunk tartozni. A várandósság gondolatának megszületésében tudatosságunk a legfontosabb. Életünknek az a periódusa köszönt be, mikor a fogyasztás kínálatot kell, hogy jelentsen számunkra. Kínálat mindabban, ami egy egészséges magzat 9 hónapját bennünk tökéletesíti, harmonizálja, az ő jelenlététől mi is újjászületünk. Kiemelkedő szerephez jut ez idő tájt életünkben egy bio-nyomelem a jód, amiről a fogantatás előtt érdemes gondoskodni. Szervezetünk jód-dúsulást kíván, amikor leendő gyermekünk még „csak egy gondolat”. Napi 200μgƒ jód ajánlott, amivel a leendő anyai szervezet feldúsul, és mire a magzatnak szüksége lesz erre a létfontosságú nyomelemre, számára is a megfelelő, kívánt mennyiségben lesz elérhető. Tegyen meg minden egészséges anyuka a legtöbbet azért, hogy gyermekének ezt a lehetőséget biztosítsa. Ezzel megteremtve gyermeke értelmi fejlődésének azt a minőséget, amivel „az élet iskolájában” igazán boldogulhat. Követéses vizsgálat alátámasztja, hogy azok a kisiskolások, akik magzati időszakban megfelelő jód ellátottságban részesültek, intelligencia hányadosuk szignifikánsabban magasabb, mint azoké a kortársaiké, akik nem jutottak hozzá az ajánlott mennyiségben ehhez az „értelmiségi” nyomelemhez. Szervezetünk előállítani nem tudja a jódot, ivóvízzel, táplálékkal kell ezt a szükségletünket kielégíteni. Ivóvizeink jódtartalma nem elégséges és a vizeink klórozása is nagymértékben semlegesíti a szervezetünkbe bekerült jódot. Léteznek úgynevezett goitrogén (jódfelhasznosulást gátló) anyagok: csicsóka, kelvirág, retek, repce, fejes-, kelkáposzta, óriás karalábé, szójabab, a nitrát és a fluorid, de Jódban igen gazdagok a torma, a különböző multivitaminok, mint például a Femi-Bion, a Gravida, a Jodid200 tabletta, a Jodi es Jodicum vizek.

Személyiségünket ki is fejlesztené jobban, mint egy védtelen ember, aki a mi „életminőségünket” megelőlegezetten elfogadja. Megérezve ezt a hangulatot, személyre szabott egészségprogramunkkal, a Vénusz programmal kivánunk támogatni minden olyan leendő kismamát, aki a teljesség igényével szeretné megélni ezt a különleges 9 hónapot táplálkozás, mozgás és önismeret vonatkozásában egyaránt.

Joó Bernadett

Oszd meg másokkal is