A vegán (tejmentes) változathoz használjunk növényi tejet és pálmazsírt.
Hozzávalók:
Tészta: 20 dkg pálmazsír vagy vaj, 16 dkg nádcukor, 1,5 dl tej, 25 dkg liszt (fele részben teljes kiőrlésű), 2 tk sütőpor
Tetejére: 50 dkg magozott meggy, 5 dl meggylé, 1 rúd fahéj, 1/2 citrom héja spirál alakban levágva, 5 dkg kukorica- vagy búzakeményítő, 9 dl tej, 2 csg vaníliás puding, 3 ek nádcukor
Elkészítése:
• A felolvasztott pálmazsírt vagy vajat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet.
• Apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
• A tésztát egy kikent, kilisztezett, kb. 32×39 cm méretű tepsibe simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
• A meggyléhez hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjrudat és felforraljuk.
• Belekeverjük a kevés vízben elkevert keményítőt és még egyszer felforraljuk.
• Eltávolítjuk belőle a citromhéjat és a fahéjrudat. Hozzáadjuk a meggyet.
• A tejből, cukorból pudingporból elkészítjük a pudingot.
• A kihűlt pudingot rákenjük a tésztára, a tetejére pedig rásimítjuk a meggyes keveréket.
• 2 órára hűvös helyre tesszük.
Kálmán Renáta (www.lettudatos.com)