Gajar Ka Halwa – indiai répapuding

Hozzávalók:
1 kg finomra reszelt répa
1 kk őrölt kardamom
3 ek durvára vágott dió
6 dl tej
5 ek ghí vagy vaj
1/2 kk őrölt szegfűszeg
10 dkg cukor
4 ek mandulaforgács
1/2 kk őrölt szerecsendió
6 ek barnacukor
3 ek mazsola
1/2 kk őrölt fahéj

A répát összekeverjük a tejjel, és 20-25 percig főzzük, amíg szárazabb lesz. Ekkor beletesszük a kétféle cukrot, az őrölt kardamom felét, és még 10-12 percig főzzük, majd félretesszük.
Felmelegítjük a ghít vagy a vajat egy serpenyőben, beledobjuk a mandulaforgácsokat, és aranyszínűre pirítjuk. Beletesszük a répát, a mazsolát és az őrölt fűszereket. Jól összekeverjük, és együtt főzzük, amíg a massza elválik az edény oldalától. Melegen tálaljuk, a maradék őrölt kardamommal megszórva a tetejét.

Hémangi / vegavarazs.hu

Oszd meg másokkal is