Kóstolj bele az ájurvédába!

Itt megrendelheted!

A Kóstolj bele az ájurvédába című szakácskönyv a természetes gyógymódként alkalmazott táplálkozás és az egészségmegőrzés ősi hagyományokon alapuló tudományába enged betekintést.

Ez a több ezer éves tudás minden ízében ajándék a ma emberének. Az egyént helyezi a középpontba: sajátos testtípusunkra, egyéni jellemzőinkre, egyszóval ránk koncentrál. Különbözőségeinket és betegségeink eltérő kiváltó okait feltárva személyre szabott, természetes gyógymódot ajánl számunkra. Az ájurvéda rendszerében valódi értelmet nyer a mondás: „Ami az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg.” Az ájurvédikus orvos számára a betegség állapota helyett az egyén eredendő, egészséges mivolta a kiindulópont, s ennek alapján állapítja meg a megfelelő étrendet és gyógymódot, amely ismét harmóniát teremt a beteg állapot helyett, illetve megőrzi meglévő egészségünket.

Az ájurvéda szerint az egészség megőrzésének három alappillére van: a megfelelő táplálkozás (áhára), az egészséges életmód (vihára) és a gyógynövények használata (ausadhi). A Kóstolj bele az ájurvédába az első alappillérrel, a táplálkozással foglalkozik. Ízletes gyógyszereket, ínycsiklandó recepteket kínál mindazoknak, akik hétköznapjaikban, konyhájuk birodalmában is szeretnék alkalmazni az ősi tudást szeretteik és önmaguk egészségének megőrzése, visszanyerése érdekében. A recepteken túl bepillantást nyújt az ájurvéda gyakorlati fortélyaiba is, melyek segítségével könnyen megállapíthatjuk, milyen testtípussal rendelkezünk, s hogy melyek azok a megfelelő, egyénre szabott ételek, melyek testi-lelki harmóniát, maradandó egészséget biztosítanak számunkra.

Mit találsz a könyvben?

– Az ájurvéda alapjainak leírását
– Az ájurvéda gyakorlati tanításait (a különböző testtípusok jellemzői, az ízek szerepe a gyógyításban, évszakok szerinti étkezés, ájurvédikus étrendek).
– 70 kipróbált receptet, melyeket a főzésben kevésbé járatosak is el tudnak készíteni
– Megismerheted a fűszerek használatát
– Alaprecepteket (ghí főzés, indiai házisajt készítés)
– Színes ételfotókat
– A szerző tanácsait
Mindezt 128 színes oldalon.

“Az ájurvédának létjogosultsága van Magyarországon, és ennek gyakorlatba ültetéséhez Hémangi
hetedik szakácskönyve hatalmas segítséget jelent az egészségükre vigyázók részére. A már számos
megjelent ájurvéda könyv mellett tanácsokat ad a különböző alkatú és korú embereknek az étkezés
fontosságáról, annak összetételéről, a gyógyhatású fűszerekről, hogy betartható legyen az „Amit
eszünk, azzá leszünk” szlogen, amelyet már Hippokratész is átvett 2500 évvel ezelőtt Csarakától, a
híres indiai ájurvéda orvostól.”
Riesz István Dr. (Ayu) Hon.
A Magyar Ájurvéda Gyógyászati Alapítvány elnöke


Ha teljeskörű, gyakorlati képzést szeretnél kapni az ájurvédikus konyhaművészetben, rendeld meg a könyv támájához kapcsolódó főzőtanfolyamot is.

A könyvet itt rendelheted meg!

Oszd meg másokkal is