Hozzávalók:

  • 1 db karalábé
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 marék aszalt áfonya
  • 3-4 szál angol zeller felszeletelve
  • 1-2 evőkanál pirított napraforgó mag
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanálnyi méz
  • fokhagymapor
  • olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors

A karalábét és a sárgarépát lereszeltem a reszelő nagyobbik lyukán, egy tálba tettem és összeforgattam. Rászórtam az áfonyát is és félretettem. Az olívaolajba belereszeltem a citromhéjat, beleőröltem a borsot, beleszórtam a
fokhagymaport megsóztam, majd a végén a citromlével felöntöttem és alaposan összeráztam. Belekevertem a borsot és a sót is, a mézet belecsurgattam és a zöldségre borítottam. Jól összeforgattam és 1 percig pihentettem. Újra összeforgattam és lehetett tálalni.
A karalábé mint saláta alapanyag annyira nem elterjedt, de a mostanában kapható zöld színű, mindig finom, ropogós fajtával érdemes egy próbát tenni.

Jó étvágyat!

Fűszermánia Gabi

http://fuszermania.blogspot.hu/

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!