Hozzávalók:
- 1 db karalábé
- 1 szál sárgarépa
- 1 marék aszalt áfonya
- 3-4 szál angol zeller felszeletelve
- 1-2 evőkanál pirított napraforgó mag
- ½ citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 1 teáskanálnyi méz
- fokhagymapor
- olívaolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
A karalábét és a sárgarépát lereszeltem a reszelő nagyobbik lyukán, egy tálba tettem és összeforgattam. Rászórtam az áfonyát is és félretettem. Az olívaolajba belereszeltem a citromhéjat, beleőröltem a borsot, beleszórtam a
fokhagymaport megsóztam, majd a végén a citromlével felöntöttem és alaposan összeráztam. Belekevertem a borsot és a sót is, a mézet belecsurgattam és a zöldségre borítottam. Jól összeforgattam és 1 percig pihentettem. Újra összeforgattam és lehetett tálalni.
A karalábé mint saláta alapanyag annyira nem elterjedt, de a mostanában kapható zöld színű, mindig finom, ropogós fajtával érdemes egy próbát tenni.
Jó étvágyat!
Fűszermánia Gabi