Hozzávalók:
25 dkg paradicsom
25 dkg paprika
1 közepes padlizsán
15 dkg lencse
1 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál asafoetida (hing)
1 teáskanál pirospaprika
1 hüvely fekete kardamom magjai
1 teáskanál tengeri só
2 evőkanál olívaolaj

Megtisztítjuk, és kis darabokra szeleteljük a zöldségeket. A lencsét kiválogatjuk. Az olajon megpirítjuk a kurkumát és az asafoetidát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd rögtön utána kb. ½ l l vízzel felöntjük. Beletesszük a zöldségeket, a kardamom magot, és a sót. Hozzáadjuk a megmosott lencsét. Puhára főzzük, időközben pótoljuk a vizet.

Kálmán Renáta / www.lettudatos.com

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Pácolt szejtán szelet roston, aszalt szilvás barnamártással, tönkölyös gőzgombóc körettel