Már kiskorától kezdve – talán azért, mert megrázkódtatások érték befogadása előtt – Tom független és zárkózott természetű cica volt. Ritkán kereste a kapcsolatot az emberekkel, ám egyik napról a másikra megváltozott a viselkedése!

Ettől kezdve állandóan a már nyugdíjas éveit töltő Sue körül maradt. A legfurcsább azonban nem ez a viselkedésbeli változás volt, hanem az, hogy amikor Sue leült, a macska állandóan felugrott rá, és a jobb vállán, és a nyakán csapkodni kezdett hangosan nyávogva.

Sue 2 hét múlva már aggódott szőrös barátja miatt, és elvitte állatorvoshoz. De az állatorvos nem talál semmit, Tom teljesen egészséges volt. Mégis otthon folytatta a furcsa viselkedését.

Ezután Sue eszébe jutott valami. Lehet, hogy azért ragaszkodik ahhoz, hogy minden nap a vállát tapodja, mert talán Tom kommunikálni akar valamit? Különben miért lenne megszállottja annak az egy pontnak? Mi lehet ott? Elkezdte ő is kézzel átnézni, és ekkor megérezte a csomót. Azonnal orvoshoz ment, ahol megvizsgálták. Hodgkin limfóma. Suenak rákos daganata volt a vállán!

Megkapta a kemoterápiás kezelést, és szerencsére egy évvel később az orvosok jó hírt közölhettek vele.

“Szerettem volna megköszönni Tomnak”, mesélte Sue, de a macska már nem érdeklődött annyira iránta, újra zárkózott lett.

(Forrás: szupertanacsok.blog.hu)

Bebizonyosodni látszik, hogy a macskák kifinomult érzékei és ösztönei olyat is látni engednek, ami számunkra láthatatlan. Sose vegyük félvállról kedvenceink jelzéseit!