Hozzávalók:

  • 1 csomag rétes tészta
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg cérna metélt
  • 4-5 evőkanál őrölt lenmag vagy útifűmaghéj (esetleg vegyesen)
  • gyümölcscukor vagy más egyéb édesítés
  • méz
  • citrom héja
  • tej (rizstej)
  • 2 evőkanál keményítő
  • vanília

Elkészítése:
– a tésztát megfőzzük vízben, de nem túl puhára!
– majd hagyjuk kihűlni
– ha már langyos, hozzákeverjük a mákot, mézet, cukrot, citrom héját és kötőanyagot (úfifűmaghéj, lenmag)
– egy tepsi aljába teszünk pár rétes lapot, majd ráhalmozzuk a tölteléket, és a tetejére ugyancsak teszünk rétes lapot, majd lekenjük mézes vízzel
– kisütjük 150 Fokon
– a mártáshoz a tejet feltesszük főzni, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát és besűrítjük keményítővel.

Nagyné Szalai Melinda

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!