Hozzávalók:
- 1 csomag rétes tészta
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg cérna metélt
- 4-5 evőkanál őrölt lenmag vagy útifűmaghéj (esetleg vegyesen)
- gyümölcscukor vagy más egyéb édesítés
- méz
- citrom héja
- tej (rizstej)
- 2 evőkanál keményítő
- vanília
Elkészítése:
– a tésztát megfőzzük vízben, de nem túl puhára!
– majd hagyjuk kihűlni
– ha már langyos, hozzákeverjük a mákot, mézet, cukrot, citrom héját és kötőanyagot (úfifűmaghéj, lenmag)
– egy tepsi aljába teszünk pár rétes lapot, majd ráhalmozzuk a tölteléket, és a tetejére ugyancsak teszünk rétes lapot, majd lekenjük mézes vízzel
– kisütjük 150 Fokon
– a mártáshoz a tejet feltesszük főzni, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát és besűrítjük keményítővel.
Nagyné Szalai Melinda